We hebben het allemaal wel eens gehad, de css stijl die je net hebt aangepast heeft geen effect. Het lijkt wel of de regel compleet niet wordt gezien, en je hebt geen idee waarom. Ten einde raad gebruik je dan maar !important, of een inline stijl, maar laten we eens kijken waar het probleem echt in zit.
In een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft het Hof bevonden dat bepaalde gebruikers zoekmachines kunnen vragen resultaten te verwijderen voor zoekopdrachten waarin hun naam voorkomt. Hoe doe je dat?
Een optie die al sinds CSS2 beschikbaar is, maar nog steeds weinig wordt gebruikt is de table-layout: fixed. Hiermee kunnen we tabellen namelijk veel strakker maken dan met de default waarde.
Een website met een volledige achtergrond is tegenwoordig erg populair. Met de introductie van CSS3 is dit zeer eenvoudig te bewerkstelligen, geen javascript nodig!
Wanneer we in CSS gebruik maken van position absolute, en we willen het object een breedte geven van 100% dan wordt er geen rekening gehouden met borders en padding. De oplossing hiervoor is gebruik te maken van beide eigenschappen left en right.
De :before en :after zijn CSS pseudo elementen. Je kunt deze gebruiken om iets voor af na content van een element toe te voegen. In dit artikel geven we een paar voorbeelden van hoe deze te gebruiken.
Goodbye Wordpress en Joomla! 2014 wordt het jaar van de Flat-File CMS websites. Ieder zichzelf respecterende webdesigner zal dit jaar moeten gaan nadenken of het nog wel kan om een CMS als Wordpress of Joomla te gebruiken. Deze in 95% van de gevallen volledige overkill systemen zorgen alleen voor trage websites, oververhitte webservers, gefrustreerde webadmins en hoge rekeningen.
Iedereen wil zoveel mogelijk rendement uit een e-mailmarketing-activiteiten halen. Maar wat zijn de beste manieren om het doorklikpercentage te verhogen? In dit artikel vind je een overzicht van de beste tips om meer kliks te halen.